De spennende dyrene

Når vi nordmenn snakker om kjæledyret vårt, er sannsynligheten meget stor for at dette handler om en hund eller en katt. Det er rett og slett sånn at dette i moderne tid har vært moten, og nesten alle velger en av disse to. Men hvordan ser det ut med dyrene bak disse på listen? Her finnes et mylder av forskjellige dyr, og noen prøver seg ut med mindre vanlige varianter. Hvilke av dem er de aller mest spennende, og hvilke bør du prøve deg på? Dersom du er lei av å være lik alle andre, så kan dette virkelig være den artikkelen du trenger å lese for å få litt inspirasjon.

Capybara

Vi starter listen med en skikkelig merkelig art. Capybara er som du, ved bilder kunne gjettet, i familie med marsvin. Allikevel stopper likheten der. Denne gnageren kan bli opp til 1.2 meter lang og oppnå en vekt på hele 45 kg. Denne arten er langt fra vanlig å eie, men har fått et aldri så lite blaff på nettet. Det er fordi en eier ved navn Melanie Typaldos deler om livet det er å eie et slikt dyr. Dersom du skal skaffe deg denne er du nødt til å være både tålmodig og godt forberedt. Arten er nemlig ikke domestisert. Den er også et dyr som både oppholder seg på land og i vann, så du bør enten ha basseng eller andre sikre former for vann den kan fare i.

Miniesel

Dersom du eller barna er fan av Shrek, så er det nok ingenting dere liker bedre enn små esler. La dog ikke dette navnet lure deg. Et miniesel er gjerne over én meter høy, og det kan veie opp til 150 kg. Det er med andre ord ikke så lite som navnet hinter til. Det bør derimot sies på den positive siden at dette dyret er anerkjent for hvor rolig det er med barn. Dessuten må det jo være en grunn til at over tre millioner amerikanere har forskjellige dyr, inkludert miniesel, i denne dyrefamilien. Dersom du ønsker å anskaffe deg denne er det dog bare en ting du må være helt sikker på. Du bør ha et stort stykke landområde der eselet kan bevege seg fritt.

Pinnsvin

Før i tiden pleide pinnsvin kun å være en liten rakker som dukket opp i hagen innimellom. Kanskje ble hunden eller katten stukket, og du eller naboen var illsint på dyret. Allikevel, med serien rundt pinnsvinet Sonic, så ble dyret mer akseptert. Plutselig skulle “alle” ha et pinnsvin. I dag er det ikke så altfor populært, men allikevel ville nok få reagert dersom du hadde et pinnsvin i bur. De er nemlig noenlunde vant med mennesker. Det anbefales dog å anskaffe disse i ung alder for å gjøre deres forhold tettere med deg.

Geit

Geit er nok dyret på denne lista som regnes aller mest som et skittent dyr. Allikevel har dyret sneket seg inn i mange hjem. Det er derimot langt i fra en ny trend. Abraham Lincoln hadde nemlig en geit i det hvite hus når han regjerte som president. Går du for en Pygmy geit, så har du kanskje den enkleste og minste geita å ta hånd om. Allikevel, selv om denne ser ut som en hund, så må du huske på at disse ikke er så altfor enkle å trene. Selv om det er sant at de lyder din stemme, så er det slettes ikke sikkert at de lyder hva det er du sier.

Gris

Sist men ikke minst har vi grisen. Her snakkes det dog ikke om noen gårdsgris. I stedet handler det om grisene som kommer i bittesmå former. Disse har blitt gode venner med mennesket. En artig fakta er at disse faktisk har blitt brukt av politi for å finne dop. Dette grunnet deres fantastiske luktesans. Skal du skaffe deg en av disse, så er det dog nok tilfellet at de kan finne mat hvor som helst. De spiser forøvrig en hel del også. Men så er de til gjengjeld ufattelig søte.

Dette var bare fem alternativer til hunder og katter, og det finnes uendelig andre alternativer der ute. Det viktigste er bare at du vurderer en endring. Du skylder deg selv i hvert fall å se på mulighetene!