Populære kjæledyr for barn

Ønsker poden et kjæledyr? Det å gi barna et kjæledyr kan være en fin måte å lære dem å ta ansvar på. Et dyr krever mye stell, men kan samtidig bli en venn for barnet ditt. Vi skal her se nærmere på hvilke kjæledyr som passer best for barn!

Små dyr

Mange foreldre velger å gi barna sine små kjæledyr som ikke krever all verdens plass i boligen. Sånn sett er små gnagere flotte dyr å gi til barna. Gnagere bor typisk i bur, og kan slippes ut i hagen om været tillater det (pass på at dyret ikke stikker av eller gnager på ledninger!). Noen av de mest populære gnager-dyrene barn har som kjæledyr er;

  • Hamster
  • Marsvin
  • Kanin
  • Rotte
  • Mus

Husk at disse dyrene trenger mye stell, i form av hyppige skift på underlaget i buret. I tillegg må de få friskt vann og mat jevnlig, samt annet nødvendig stell. Små dyr krever minst like mye stell som større dyr.

Andre kjæledyr for barn

Her kan du lese mer om populære kjæledyr som gir mye glede i hverdagen, både for barn og voksne. Mange barn ønsker seg hund eller katt, noe som kan bli en positiv opplevelse. Katter og hunder er nok blant de mest populære dyrene i norske hjem.

Husk imidlertid på at du som voksen også har et ansvar for at dyret har det bra, og at det hender at barn «går lei» av kjæledyret sitt. Da må du være klar til å påta deg ansvaret. Hunder krever for eksempel hyppige turer, og du må også ta dyret med til veterinæren om det skulle bli sykt. Hunder og katter krever også mye oppmerksomhet og kjærlighet (i hvert fall i mange tilfeller!), og er sånn sett noe mer krevende enn gnagere.

Hvilket kjæledyr passer best for ditt barn?