Visste du at mange er redd for hunder?

I Norge er det mange hundeelskere, og de fleste tar veldig godt vare på hundene sine – og det er utrolig fint. Men det er én ting mange hundeeiere glemmer, og det er at ikke alle er like glade i hundene deres som de er. Faktisk er det slik at veldig mange i Norge er redde for hunder, noe mange hundeeiere faktisk ikke er klar over. Det kan medføre mange vonde situasjoner når man er ute på tur, og det er jo veldig dumt.

Hvorfor er mange redde for hunder?

En av grunnene til at mange er redde for hunder, selv om de synes hunder er søte, er fordi de ikke er oppvokst med dyr – og dermed ikke vet hvordan de skal forholde seg til den firbente venn. Andre har hatt en vond opplevelse, og har dermed traumer pga. tidligere opplevelser. Dette er noe man skal ha stor respekt for, og selv om du er veldig glad i hunden din og tenker at den er verdens snilleste – så er det ikke alle som deler den meningen med deg.

Det er ikke heller slik at du bare kan forklare det for den personen som er redd for hunden din. Det er nemlig slik at for mange som har fobier, så er dette en irrasjonell frykt. Uansett hva du sier vil dette altså ikke hjelpe. Det beste du kan gjøre, er derfor å vise respekt – og omtanke. Selv om du ikke helt forstår hvordan den andre personen har det, kan du fortsatt være et medmenneske.

En annen ting du kan gjøre er å holde hunden din i bånd – hele året. Det er altfor mange hundeeiere som lar hundene sine gå løse, og dette kan skape mange vanskelige situasjoner. For deg som hundeeier er det heller ikke noe gøy når hunden din gir annet menneske et angstanfall midt på åpen gate.