Populære kjæledyr

Da vi på mange måter allerede har etablert at mennesker er glade i dyr og å ha de rundt seg, kan det jo også være interessant å se hvordan det fordeler seg. Hvilke dyr som er det aller mest populære, og kanskje man får noen overraskelser også. Det er klart at hunder og katter alltid vil være på toppen av slike lister. De er rett og slett grodd fast i kulturen vår og man ser de bortimot overalt. Spesielt hunder, da katter er litt mer sky og liker å holde seg for seg selv. De er to svært ulike dyr, som på mange måter også representerer sine eiere godt. Du er liksom enten en hundeperson eller katteperson, og svaret man gir på hva man er, definerer en på en måte. Eller det er i hvert fall myten. En ting som definitivt er sant er at det er faktisk katter som er de mest populære kjæledyrene i Norge. Det vil kanskje komme som en overraskelse for mange som ville tro hunden var det, men det er faktisk ikke tilfellet. Det er bekreftet at mange hunder liker å se på TV så hvis du ønsker å få dyret ditt med på favorittlaget ditt under Euro 2021  med Unibet så er dette noe de kan finne veldig spennende.

Mange tror nok fordi, som sagt tidligere, hunder er langt mer synlige. Man går turer med de, man ser de i parker osv. Mens katter på en måte forsvinner bort, før man plutselig ser de igjen. Uansett hva årsaken er, så er det faktisk ganske overraskende at katter er mer populære. Det er også interessant at ofte så er det avgjørende for hvilket kjønn du er for hvilket dyr man velger. Kanskje ikke så overraskende så velger kvinner katter oftere, og menn har hunder. Det er kanskje litt stereotypisk, men statistisk sett så stemmer det jo. Faktisk så utgjør katter halvparten av alle kjæledyrene i Norge, noe som er svært mye. Nesten 40 prosent av alle husstander i Norge har et kjæledyr, så 20 prosent av de er altså katter. Det man finner ut av i denne verden! Det er over 500 000 katter i Norge, som er kjæledyr, og det er 414 000. Det er en ganske stor forskjell altså.

Nedover listene finner man kanskje dyr og andre skapninger som man forventer seg. Burfugl tar tredjeplassen, og utgjør 9 prosent av alle kjæledyr, mens akvariefisk har den samme prosentandelen. Noe som vi fant ganske interessant er at hester utgjør 2 prosent, og selv om det kan virke litt lavt, om man ser det i reelle tall, så betyr det at det finnes 35 000 hester i stall, som regnes som kjæledyr. Det er faktisk ganske høyt, om man tenker på hvor mye det innebærer å ha hest.

Hva liker du mest, hund eller katt? Eller kanskje noe annet, spesielt nå som visse reptiler har blitt tillatt i Norge. Det er mye nytt i landet i hvert fall.